27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Dikke-botten-maaltijd bij de blueberries

Eten in de vrije natuur!

Trek je stoute dikke botten aan, reserveer je eigen originele “table with a view” op domein Blueberry Fields en geniet van een heerlijke warme dikke-botten-maaltijd in openlucht. Niets voor watjes maar, jawadde, wel hééél exclusief !

Gedurende 2 uren krijgen jij en je gezelschap de beschikking over één van onze mooie locaties op een domein van 22 ha.  Weg van alle drukte, in het midden van de prachtige natuur  Met uitzicht op “het landschap van de dag” kun je er genieten van een andere en ongekende dimensie van eten:  eten in de vrije natuur. Friluftsliv !

De locaties


“a table with a view”
Op mooie plekjes, verspreid over het domein, staat telkens een lange tafel met banken, een oude kar en een originele schuilhut.

Houthakkershut

De vorige eigenaar van het park rond de vijver en het bos was in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een tuinaanlegger.  Regelmatig had hij wel eens een boom “over” en die plantte hij dan op zijn eigendom.  Zo ontstond in het park een hele collectie bomen. 

In het bos zijn naast dennenbomen ook heel wat kastanjebomen te zien.  Omdat in een bos regelmatig wel eens houthakkers aan het werk zijn, hebben we deze hut “de houthakkershut” genoemd.  Enkele houthakkers-attributen, zoals kettingzaag en antieke zaag, maken deel uit van het decor. Met een klein beetje verbeelding kun je je er enkele uren een echte houthakker voelen.  (tip:  een geruit hemd maakt het nog echter …)

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op het dennenbos.

Motorcrosshut

Van in 1948 tot op het einde van de twintigste eeuw werden in Koersel (Fonteintje) regelmatig motorcross-wedstrijden georganiseerd.  Inkomkaartjes werden gekocht aan de “loketten” van houten huisjes.  Toen de motorcross-wedstrijden verboden werden, kwamen deze huisjes in een loods terecht.  Dankzij de relaties van onze imker konden wij voorkomen dat ze zouden verbrand worden.  Wij vonden ze te mooi en gaven ze hier een nieuw leven.

De wanden van deze schuilhut zijn gemaakt van deze authentieke huisjes.  Wie houdt van motoren en de wereld die er rond hangt,  kan hier gedurende twee uren de sfeer van de cross komen opsnuiven én tegelijkertijd genieten van lekker eten.  De originele onderdelen van “crossmoto’s” uit die tijd die in de hut hangen, maken het allemaal nog wat echter.

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op de plantages .

Pannenhuis

Oorspronkelijk was deze schuilhut een voederplaats voor eenden. Voor de “restauratiewerken” werden o.a. balken gebruikt uit de afbraak van een hoeve. De balken zijn meer dan 100 jaar oud en kunnen dus op zijn zachtst gezegd tegen een stootje. Het trapje diende als toegang naar het opkamertje of kelderkamertje. Huizen hadden vroeger een halfdiepe kelder en daarboven was een kleine slaapkamer.  De oude pannen werden niet gebruikt als dak maar vormen de wanden van de hut.  Daardoor heb je het gevoel dat je ergens op een oude zolder zit waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd.

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op 2 vijvers en de plantages .

Jagershut

In de vallei van de “Zwarte Beek” zijn heel wat wilde dieren actief. Dit is een goede 200 meter verwijderd van deze hut. Everzwijnen, reeën en zelfs de wolf kwamen wel eens op bezoek bij Blueberry Fields. Dankzij de jagers is er momenteel geen overlast meer. Omdat zij ook mee zorg dragen voor het domein, hebben wij deze hut de naam “jagershut” gegeven. Voor alle zekerheid: de aanwezigheid van everzwijnen is tijdens uw maaltijd beperkt tot de foto van een everzwijn aan de wand van de hut. Het idee dat het ooit soms anders was, maakt deze locatie toch wel een beetje spannend… “A table with a view”: panoramisch uitzicht op het dennenbos en de kastanjebomen.

Boothuis

Oorspronkelijk was deze hut jarenlang een schuilhutje en voederplaats voor wilde eenden.  De opplooiboot in deze schuilhut komt recht uit de seventies. Ze was ooit de boot van de grootvader van Nele, zaakvoerster van Blueberry Fields.  Opgeplooid is deze Canadese plooiboot uit aluminium 16 cm dik, 38 cm hoog en 3,45 m lang. Met een gewicht van amper 38 kg kan hij 245 kg dragen. En het duurt maar een luttele 2 minuten om hem in het water te laten. 

Eten in een boothuis, daar heb je tot nu toe misschien alleen nog maar kunnen van dromen.  Nu kan het echt.

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op 2 vijvers.

Plukkershut

Deze schuilhut deed lange tijd dienst als schuilhut voor de plukkers. Als het tijdens het plukken plots hard begon te regenen, konden zij hun emmers met bessen in veiligheid brengen. Ook bij zomerse temperaturen gebruikten de plukkers de hut om de bessen in de schaduw te plaatsen. In de beginjaren was Blueberry Fields namelijk nog een pak kleiner en was er minder opslagruimte voor de bessen. Nadien geraakte de schuilhut in onbruik. Alhoewel … onze medewerkers kunnen hier nog regelmatig een nat pak voorkomen …

De nestkast op de hoge paal werd jarenlang bewoond door een koppel torenvalken. Door de werken in het natuurgebied is hun doen en laten waarschijnlijk verstoord. Het nest is nu een paar jaar onbewoond. De torenvalken (nog steeds aanwezig in de omgeving) zijn nog altijd welkom.  Mocht je ze zien tijdens je dikke-botten-maaltijd: geef ons een seintje!

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op open ruimte.

Rododendronshut

Deze schuilhut werd heropgebouwd op een plaats waar vroeger een schuilstal stond voor de koeien. De rododendrons werden meer dan dertig jaar geleden aangeplant door de papa van zaakvoerster Nele met de bedoeling het domein te verfraaien met deze prachtige bloemen.  Rododendrons groeien eerder langzaam zodat het toen al getuigde van een toekomstvisie.

Van in 1948 tot op het einde van de twintigste eeuw werden in Koersel (Fonteintje) motorcross-wedstrijden georganiseerd.  Inkomkaartjes werden gekocht aan de “loketten” van houten huisjes.  De wanden van deze schuilhut zijn gemaakt van deze authentieke huisjes.

Het originele koperwerk tegen de wand was ooit een deel van een schouwmantel van een gesloopte boerderij.

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op de schapenweide en in de verte het natuurgebied van de valei van de Zwarte Beek.

Dikke-els-hut

Deze schuilhut werd in de jaren vijftig van vorige eeuw gebruikt als schuilplaats voor de schapen die hier in de weides graasden.

Toen er een tijdlang geen schapen rondliepen op het domein, raakte de stal in verval. Zo’n tien jaren geleden werd hiernaast een pannendak geplaatst waaronder de bijenkorven beschutting vonden. Deze plek bleek echter te vochtig voor de bijen en daarom verhuisden de bijen naar een drogere locatie dichter bij de boerderij. Nadien werd het pannendak gebruikt als schapenstal omdat er opnieuw schapen graasden.

De dikke boom naast deze schuilhut is een els. Het is een prachtig exemplaar van waarschijnlijk een honderdtal jaren oud.

Wordt 2 uren lang een schaapherder en geniet van je dikke-botten-maaltijd.

“A table with a view”:  panoramisch uitzicht op lange beek met haag.

Boerderij 1 en Boerderij 2

Als je toch eens wil kunnen buiten eten, maar in een “afgezwakte vorm” van de dikke-botten-maaltijden, dan moet je bij de reservatie kiezen voor de locaties “boerderij 1” of “boerderij 2”.  Deze locaties zijn helemaal winddicht en er is basis-verwarming mogelijk.  Ook geschikt om gebruikt te worden door gezelschappen met bijvoorbeeld niet meer zo jonge of minder gezonde personen.

Deze locaties vormen samen één geheel.  Het was in de beginjaren van Blueberry Fields de schuur waar de tractor en de werktuigen gestald werden.  Hou er wel rekening mee dat er mogelijk 2 gezelschappen onder het zelfde dak aanwezig kunnen zijn.  De schuur is echter voldoende groot.

“A table with a view”:  uitzicht op het achterliggende bos.

Friluftsliv

In Scandinavië weet men al lang dat het fijn is om in openlucht te zijn. De inwoners proberen er, in alle seizoenen, zoveel mogelijk hun tijd buiten door te brengen. Ja, ze hebben er zelfs een woord voor: “friluftsliv” of “leven in openlucht”. Buiten in de natuur eten hoort daar ook bij. Weer of geen weer, want voor hen bestaat er geen slecht weer, wel slechte kleding. Voor Scandinavische geneugten kun je dus nu terecht op domein Blueberry Fields: genieten van de cadeaus van de natuur. Lekker!

Reserveren

Reserveer minimaal 24 u op voorhand.  Het aantal reservaties is beperkt.  Wij rekenen er op dat je je aan de reservatie houdt. Weersomstandigheden zijn geen excuus voor annulatie.  Enkel in geval van overmacht kan geannuleerd worden, minstens 24 u van te voren.  Hou er rekening mee dat als je toch zou moeten annuleren, andere mensen niet meer kunnen reserveren. LET OP !  Maximaal 10 personen per reservatie.  Anders kunnen we niet garanderen dat iedereen desgevallend droog en beschut kan zitten (de schuilhutten zijn jammer genoeg niet elastisch …)

De dag zelf

Tegen het gereserveerde uur meldt één persoon van de groep zich in de shop.  Je krijgt een wegbeschrijving naar jouw locatie onder de vorm van een fotozoektocht.  Wij brengen jullie dikke-botten maaltijden op de locatie.

Jullie kunnen 2 uren ter plaatse verblijven.  Als “toetje” kun je met je dikke botten verder wandelen over het domein.

Betaling

Betaling gebeurt de dag zelf bij het aanmelden.  Betalen met Bancontact is mogelijk.

Voor wie

Voor iedereen die het geweldig vindt om zoveel mogelijk in de natuur te zijn. Voor levensgenieters die zelf willen ervaren dat smaken veel intenser zijn in de zuivere en frisse buitenlucht. Voor allen die dezelfde lucht willen inademen en in dezelfde sfeer willen eten als de reeën, everzwijnen en konijnen die niet veraf zijn. Voor iedereen die een beetje “back to basics” wil. Voor jou, als je achteraf wil kunnen uitpakken met een sterk verhaal over een “gesmaakte” belevenis.

Het decor

Elke locatie heeft een buitentafel (ongeveer 4 meter lang) met zitgelegenheid (banken) voor 10 personen. Elke locatie heeft ook een originele schuilhut met een superlange tafel en banken voor 10 personen. Op elke plaats staat een oude kar met een verhaal en elke schuilhut is anders ingericht. Alle tafels zijn “homemade” en verschillend van design. De schuilhutten zijn gerestaureerde en aangepaste “stalletjes” die al van oudsher in de toenmalige weides stonden.

Wij vragen ook iets van jou.

Aan iedereen vragen wij om tijdens jullie verblijf op het domein respect te hebben voor de natuur en voor het werk van onze medewerkers.  Gelieve de locatie te verlaten zoals jullie ze hebben aangetroffen.

Als er kinderen in het gezelschap zijn:  breng ook hen respect voor de natuur bij en wijs er op dat het prettig is om op het domein te zijn, maar dat het domein geen pretpark is.

Veelgestelde vragen

Wie kiest voor een dikke-botten-maaltijd kan het weer niet kiezen…  Regen, wind, sneeuw … horen nu eenmaal bij herfst en winter.  Het maakt allemaal deel uit van friluftsliv.  Maar elke locatie heeft een originele schuilhut waar men beschut kan zitten.  Ook hier staat een superlange tafel met banken voor 10 personen.

De afstand naar de locaties is niet erg ver:  maximum 500 meter.  Ook de weg er naartoe is goed bewandelbaar, zelfs met een buggy of rolstoel.

Wij kunnen jammer genoeg niet elk menu volledig personaliseren naar de wensen van elke individuele klant. We hebben daarom een zo uitgebreid mogelijk menu voorzien, zodat je voldoende gerechten kan eten die wel passen bij jouw wensen. 

Bij aankomst op domein Blueberry Fields meldt één persoon van het gezelschap zich in de shop.  Je krijgt een wegbeschrijving in de vorm van een fotozoektocht naar jouw locatie en dan begint jouw avontuur.  Wij brengen dan jouw dikke-botten-maaltijden.

In de hutten is geen verwarming voorzien.  Daarom:  zorg voor aangepaste extra-warme kledij en/of regenkledij.  Hou hierbij zeker rekening met de weersomstandigheden en weersvoorspellingen van die dag.  De unieke ervaring van te kunnen eten in open lucht in de vrije natuur staat boven het weer zelf. 

Als je toch eens wil kunnen buiten eten, maar in een afgezwakte vorm van de dikke-botten-maaltijden, dan moet je kiezen voor de locaties “boerderij 1” of “boerderij 2”.  Op deze locaties is er wel basis-verwarming mogelijk.  Dezelfde locaties kunnen desgewenst gebruikt worden door gezelschappen met niet meer zo jonge of minder gezonde personen.

Reserveer jouw dikke-botten maaltijd

Een unieke ervaring om met het gezin, je familie of gewoon onder vrienden samen te genieten van de natuur tijdens een heerlijke “dikke-botten maaltijd”.