27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Er is heel wat te doen in en rondom Blueberry Fields

Onthaasten

Blueberry Fields is een a-typisch fruitbedrijf. Zoveel meer dan een blauwbessenbedrijf waar je lekker en gezond fruit kunt vinden. Domein Blueberry Fields wil een plaats zijn waar mensen mekaar kunnen vinden en zichzelf kunnen vinden.

Een plaats waar je even zonder smartphone gewoon jezelf kunt zijn, gewone dingen kunt doen en eenvoudige dingen kunt ervaren zoals smaken, geuren, kleuren en geluiden van de wind, van bomen en van vogels. Een oefenterrein voor smaakpapillen, neus, ogen en oren. Genieten van alle cadeaus van de natuur. Simpelweg: een plaats om te onthaasten.

Zelfpluk

Tijdens de zomer, in juli en augustus, bieden wij de kans om zelf blauwbessen te komen plukken op onze plantages. In een prachtig natuurdecor op eigen tempo lekkere bessen plukken voor thuis. Gewoon de tijd stil zetten voor quality-time. En achteraf even eenvoudigweg niks doen en nagenieten op het terras. Voor veel bezoekers is dit een jaarlijkse traditie geworden.

Terrasje doen

Weg van alle drukte op de wegen, in het groen, ligt ons terras met pergola en pannendak. In een gemoedelijke sfeer van “stop de tijd” genieten van drankjes en lekkere dingen die u alleen bij ons vindt. Ijsjes met bosbessensaus, bosbessenwijn, bosbessenbier, bosbessenthee, gerechtjes met bosbessen… De lijst is lang. De goesting is groot. De blueberry sfeer: overal. Zomer, dat is zon en blueberries.

De dag beginnen, ’s namiddags verpozen, de dag eindigen: 
terras Blueberry Fields.

Zomer evenementen

In juli en augustus zorgen wij regelmatig voor de nodige sfeer en beweging bij Blueberry Fields. Een bezoek aan ons domein is op zich al een hele belevenis. Maar deze speciale momenten maken een uitstap naar ons nog interessanter en aangenamer voor u. Enkele voorbeelden: pannenkoekenweek, wijndegustatie, optreden van percussiegroep ten voordele van een goed doel, een week lang onze verwenthee en kaasschotel in de picture, muzikale opdredens, een halve dag pony rijden…

Evenementen en acties worden telkens aangekondigd via facebook.

Zie ze groeien

Hoe blauwbessen en veenbessen groeien, kunt u zelf komen bekijken. De wandelingen over het domein lopen tussen de plantages. Infoborden vertellen u onderweg wat er allemaal komt bij kijken vooraleer een bes lekker genoeg is om gegeten te worden.

Zelf zien waar het fruit groeit dat u misschien even later mee naar huis neemt vanuit onze blueberry shop. Kinderen kunnen zo ook leren waar hun voeding vandaan komt: uit de natuur en niet uit een fabriek. Misschien een motivering om gezond te leren eten.

Foodtruck

Dat verse blauwbessen lekker zijn, weten we ondertussen allemaal. Maar met blauwbessen kan men ook verrassende gerechten maken. Om u hiermee te laten kennis maken, hebben wij in de zomer een foodtruck. Creatieve koks zorgen voor een ruim aanbod van originele gerechten.

Op het terras kunt u genieten van deze nieuwe smaakervaringen. En hopelijk brengt dit u op ideeën om thuis ook aan de slag te gaan en te experimenteren met gezonde voeding.

Voor de openingsuren van de foodtruck kunt u terecht op de contact-pagina of op onze facebook-pagina.

Natuur beleven

Domein Blueberry Fields geeft u de kans om opnieuw te (leren) genieten van de cadeaus van de natuur. Wandelen in de natuur, is dicht bij de natuur zijn. Geef uw ogen de kost en verwonder u over de schoonheid van eenvoud. Prachtige kleurschakeringen, combinaties van grote en kleine planten, schilderijen van voortdurend wisselende landschapselementen.

Ontdek de geluiden van de natuur. Het ontbreken van beschavingsgeluiden. Het geluid van de stilte. U bent even te gast waar vogels en allerlei dieren hun thuis hebben. In de natuur, tussen de blauwbessen, is de lucht nog zuiver. Adem even bewust in en uit en waardeer het pure van de lucht.

Wandelen

Drie wandelroutes met infoborden over blauwbessen en bomen, voeren u tussen de plantages, langs beekjes, over bruggetjes en vlonderpaden en onder eiken van honderden jaren oud. Tijd voor uzelf, tijd om te onthaasten.

De gele wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Een dagje Beringen

Als u van ver komt, is het misschien een goed idee om na uw bezoek aan Blueberry Fields ook nog andere bezienswaardigheden van Beringen mee te pikken. Bijvoorbeeld een kijkje nemen op de vernieuwde mijnsite be-MINE, of de avonturenberg verkennen. Op de website van Toerisme Beringen vindt u zeker iets om er een hele daguitstap van te maken.

www.visitberingen.be

Blijf op de hoogte van de zelfpluk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle evenementen, acties en nieuwigheden bij Blueberry Fields!
[newsletter_form]