27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Geniet van de natuur rond de Vallei van de Zwarte Beek

Vallei van de Zwarte Beek

Domein Blueberry Fields grenst ten noorden aan het beschermd natuurgebied “de Vallei van de Zwarte Beek”.

Dit is het grootste natuurgebied van Natuurpunt. Het werd onlangs heringericht door o.a. grote open vlaktes te creëren ten voordele van de watersnip en andere vogels.

De wandeling van Blueberry Fields loopt langs de Winterbeek, op enkele meters van het natuurgebied. Van hieruit heb je over een afstand van 500 meter een prachtig zicht over het natuurgebied, de enige plaats waar dit kan. Het leefgebied van reeën, everzwijnen en … wie weet, de wolf.

Volg het water dat al jaren door de beek stroomt. Een beek die zichzelf voortdurend een andere vorm geeft. Soms met weinig water, soms met veel, op het ritme van het weer. Wandelen in harmonie met de natuur.

Vogels spotten

Op het domein van Blueberry Fields leven en broeden heel veel vogels. Het aangrenzende natuurgebied biedt eveneens aan liefhebbers de kans om met de verrekijker aan de slag te gaan vanaf de wandelroute van Blueberry Fields. Het natuurgebied zelf is om begrijpelijke redenen verboden terrein voor wandelaars.

Wie zijn kennis over vogels wil opfrissen, kan terecht op het infobord langs de wandeling.

Everzwijnen, reeën en de wolf

Wandelen in de voetsporen van everzwijnen en reeën. Op domein Blueberry Fields kan dit. Het aangrenzend natuurgebied van de Zwarte Beek is hun leefgebied. Soms vergissen ze zich echter en begeven ze zich, in de wintermaanden, weleens op de wandelpaden van het domein …

En soms komen ze zelfs tot op de plantages. Dat is minder goed. Daarom werd de grens met het natuurgebied volledig omheind om schade zoveel mogelijk te voorkomen.

En de wolf? Ergens loopt hij of zij rond. Vandaag hier, morgen daar. Dicht in de buurt? Wij denken het. Maar of we het zeker weten? Neen. Of nog niet…

Schapen

Soms kun je bij Blueberry Fields schaapjes komen tellen. Eens wat anders om te doen, in openlucht, in plaats van in bed.

Het domein bestaat voor een aanzienlijk deel uit ecologisch waardevolle weides. Deze worden tijdens een deel van het jaar begraasd door schapen.

Schapenboer Bart zorgt met zijn schapen voor het beheer van natuurgebieden. Met zijn ervaring onderhoudt hij onze graslanden. Schapen blij, boer Bart blij, Blueberry Fields blij, natuur blij, bezoekers blij en … vooral kinderen blij!