Wie geniet nu niet nu en dan eens van een heerlijk stoofpotje? In dit smaakvolle recept vind je alle ingrediënten voor een vegetarisch paddenstoelen stoofpotje met kastanjes en veenbessenconfituur.
Ingrediënten:
- Olijfolie
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 el rozemarijn
- 500 g champignons
- 250 g kastanjepaddenstoelen
- 70 g tomatenconcentraat
- 200 ml rode wijn
- 250 ml groentenbouillon
- 300 g gekookte kastanjes
- 2,5 el veenbessenconfituur
- Peterselie
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg er de fijngesnipperde sjalotjes eraan toe.
- Voeg vervolgens de knoflook, rozemarijn en de laurierblaadjes toe.
- Snij de paddenstoelen in grove stukken en stoof deze circa 10 minuten mee terwijl je blijft roeren.
- Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en bak 2 minuten mee.
- Kruid met peper en zout.
- Blus met rode wijn en giet er de bouillon bij, laurierblaadjes, veenbessenconfituur en de grofgesneden kastanjes.
- Roer goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager zodra je saus kookt.
- Plaats de deksel op de pan en laat circa 30 minuten stoven.
- Haal de deksel eraf en laat nog 10 – 15 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
- Kruid af met peper en zout.
- Garneer met peterselie.
TIP : Serveer met een fris slaatje van verse schapenkaas en veenbessenbrood.
Smakelijk!