27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Vegetarisch paddenstoelen stoofpotje met kastanjes en veenbessenconfituur

vegetarisch stoofpotje

Wie geniet nu niet nu en dan eens van een heerlijk stoofpotje? In dit smaakvolle recept vind je alle ingrediënten voor een vegetarisch paddenstoelen stoofpotje met kastanjes en veenbessenconfituur.

 

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 4 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el rozemarijn 
  • 500 g champignons
  • 250 g kastanjepaddenstoelen
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 200 ml rode wijn
  • 250 ml groentenbouillon
  • 300 g gekookte kastanjes
  • 2,5 el veenbessenconfituur
  • Peterselie

 

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg er de fijngesnipperde sjalotjes eraan toe.
  2. Voeg vervolgens de knoflook, rozemarijn en de laurierblaadjes toe.
  3. Snij de paddenstoelen in grove stukken en stoof deze circa 10 minuten mee terwijl je blijft roeren.
  4. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en bak 2 minuten mee.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Blus met rode wijn en giet er de bouillon bij, laurierblaadjes, veenbessenconfituur en de grofgesneden kastanjes.
  7. Roer goed door en breng aan de kook.
  8. Zet het vuur lager zodra je saus kookt.
  9. Plaats de deksel op de pan en laat circa 30 minuten stoven.
  10. Haal de deksel eraf en laat nog 10 – 15 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
  11. Kruid af met peper en zout.
  12. Garneer met peterselie. 

 

TIP : Serveer met een fris slaatje van verse schapenkaas en veenbessenbrood. 

 

Smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!