Vlaamse kost met een twist! Een echt klassiek Vlaams gerecht dat we in een Blueberry Fields jasje hebben gestoken. En geloof ons, het is echt niet zo moeilijk om te maken!
👤 4 personen 🕑 3 uur
Benodigdheden
- 1 kg rundsstoofvlees
- Boter
- 2 uien
- 1 eetlepel bosbessenstroop
- 1 eetlepel mosterd
- 2 flesjes Blu bier
- 2 sneetjes wit brood
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- Peper
- Zout
- Scheutje azijn
Bereiding
- Smelt de boter om het vlees te bakken. Kruid het vlees met peper en zout naar eigen smaak.
- Snipper ondertussen de ui, en voeg deze toe aan het vlees. Bak de ui mee goudbruin.
- Voeg de laurier, tijm, het bier en een scheutje azijn toe.
- Smeer 1 sneetje brood in met mosterd, en 1 sneetje met de bosbessenstroop. Leg ze beide op het vlees.
- Laat het vlees 2 uur afgedekt sudderen en kruid daarna bij naar smaak.
- Geniet van jouw heerlijk gerecht