Zelf een stoofpot maken was nog nooit zo eenvoudig! Dit recept leert je een heerlijk stoofpotje met kastanjes en veenbessenconfituur te maken. Geloof ons, niemand zal deze lekkere maaltijden kunnen laten liggen!
Ingrediënten :
- 1 eetlepel bloem
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel peper
- 1,250 kg stoofvlees
- boter
- 200 gram spekreepjes
- 3 uien
- 1bouquet garni van laurier, tijm, rozemarijn, peterselie
- 750 ml rundsfond
- 3 dl rode wijn
- 3 eetlepels veenbessenconfituur
- 200 gram gekookte kastanjes
Bereiding
- Meng de bloem met de specerijen en meng samen met grove stukken stoofvlees.
- Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie
- Voeg de spekblokjes toe en bak ze samen met de ui.
- Schep de uien en de spekjes uit de pan, en zet het vuur hoger.
- Bak het stoofvlees in delen mooi bruin.
- Voeg daarna de wijn, de rundsfond en de ui met spek toe.
- Voeg 1 theelepel zout toe, leg de kruiden erin samen met de grof gesneden kastanjes.
- Stoof het vlees 1 uur.
- Voeg de veenbessenconfituur toe en laat nog 15 minuten pruttelen.
TIP : Gebruik i.p.v. rundsstoofvlees, gemengd wildstoofvlees zoals hert, haas en everzwijn.