Bosbessenwafels

Wafels, elk gezin heeft er zijn eigen recept voor. Van klassieke vanillewafels, tot bewaarwafels en meer. Wij delen graag dat van ons, met een touch van blauwe bessen uiteraard!

Benodigdheden

Voor het beslag:

  • 400 gram boter
  • 500 gram patisseriebloem
  • 250 gram suiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
  • 6 eieren
  • Snuifje zout
  • 150 gram blauwbaard

Bereiding

  1. Smelt de boter in de microgolf of in een kookpot op een laag vuurtje.
  2. Meng de bloem en de suiker, het bakpoeder, het vanillepuddingpoeder en het zout in een mengkom.
  3. Mix de eieren en de boter samen met het bloemmengsel en mix tot het deeg een mooi geheel is.
  4. Zet dit minsters een uur in de koelkast, zodat het beslag kan opstijven.
  5. Verwarm het wafelijzer.
  6. Haal ondertussen het beslag uit de koelkast en meng de blauwbaard er doorheen.
  7. Schep er met een eetlepel een balletje uit en leg het beslag in het wafelijzer om vervolgens de wafels goudbruin te bakken.
  8. Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

TIP: de bosbessenwafels zijn ook zeer lekker met een schep Griekse yoghurt afgewerkt met een lepel blauwbaard.

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!