Bosbessen plaatcake

Blueberryfan Nele stuurde ons een heerlijk recept van een bosbessen plaatcake door! Simpel, lekker en uiteraard mét blauwe bessen.

Benodigdheden

Voor het beslag:

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 citroen, zeste
  • 3/4 theelepel vanille-extract
  • Flinke snuf zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 185 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 55 gram zure room
  • 250 gram bosbessen (diepvries of vers)

Voor de kruimellaag:

  • 100 gram bloem
  • 65 gram roomboter, koud en in blokjes
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Snuf zout

Extra:

  • Rechthoekige bakvorm, bekleed met bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 175°.
  2. Begin met het kruimeldeeg. Meng hiervoor de bloem met de suiker en het zout.
  3. Meng goed en voeg dan de blokjes boter toe.
  4. Meng tot alles goed gemengd is en je een kruimelig deeg hebt.
  5. Bewaar het deeg in de koelkast tot we het nodig hebben.
  6. Doe voor de plaatcake de boter, de basterdsuiker, de zeste, het vanille-extract en het zout in een kom en klop het tot een zacht en romig mengsel.
  7. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
  8. Zeef de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje bij het beslag en spatel door elkaar.
  9. Roer tot slot de zure room door het beslag.
  10. Giet het beslag in de bakvorm, verdeel de bosbessen erover heen en bestrooi dan met het kruimeldeeg.
  11. Plaats de bakvorm in de oven en bak de cake ongeveer een uur goudbruin en gaar.
  12. Neem de plaatcake uit de oven, laat afkoelen in de vorm en serveer naar wens.

TIP: Heb je graag een smeuïgere cake? Voeg dan naast de bosbessen ook nog confituur of blauwbaard toe!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!