Blueberry gateau met blauwbaard

Een recept om mee uit te pakken, een homemade gateau met blauwbaard!

Benodigdheden

Voor het biscuitdeeg:

  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzende bloem gezeefd

Voor de vulling:

  • 750ml opklopbare room
  • 3 zakjes slagroom versteviger
  • 3 zakjes vanille suiker

Extra:

  • Bakvorm
  • Blauwbaard
  • Chocolade schilfers, chocolade figuurtjes
  • Bosbessen
  • Munt

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180°.
  2. We beginnen met de biscuit, dit is de basis van de gateau.
  3. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is.
  4. Opgeklopt biscuitdeeg moet dik en vloeibaar zijn, een lichtgele kleur hebben en grote luchtbellen bevatten.
  5. Spatel de gezeefde bloem onder de massa.
  6. Boter de taartvorm goed in en vul ze voor 3/4 met het beslag.
  7. Bak ongeveer 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
  8. Voor de vulling kloppen we de room, slagroom versteviger en vanille suiker op met de mixer tot het de juiste dikte heeft.
  9. Voor de afwerking snijden we de biscuit in twee en de smeren we deze in met slagroom en blauwbaard.
  10. Smeer ook de zijkanten van de biscuit in met slagroom en rol ze dan in de chocoladeschilfers.
  11. Smeer daarna de bovenkant in met slagroom en versier verder met slagroomtoefjes, de chocolade figuurtjes, bosbessen en enkele muntblaadjes. Bestrooi het geheel nog met bloemsuiker.
Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!