Een recept om mee uit te pakken, een homemade gateau met blauwbaard!
Benodigdheden
Voor het biscuitdeeg:
- 6 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzende bloem gezeefd
Voor de vulling:
- 750ml opklopbare room
- 3 zakjes slagroom versteviger
- 3 zakjes vanille suiker
Extra:
- Bakvorm
- Blauwbaard
- Chocolade schilfers, chocolade figuurtjes
- Bosbessen
- Munt
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180°.
- We beginnen met de biscuit, dit is de basis van de gateau.
- Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is.
- Opgeklopt biscuitdeeg moet dik en vloeibaar zijn, een lichtgele kleur hebben en grote luchtbellen bevatten.
- Spatel de gezeefde bloem onder de massa.
- Boter de taartvorm goed in en vul ze voor 3/4 met het beslag.
- Bak ongeveer 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
- Voor de vulling kloppen we de room, slagroom versteviger en vanille suiker op met de mixer tot het de juiste dikte heeft.
- Voor de afwerking snijden we de biscuit in twee en de smeren we deze in met slagroom en blauwbaard.
- Smeer ook de zijkanten van de biscuit in met slagroom en rol ze dan in de chocoladeschilfers.
- Smeer daarna de bovenkant in met slagroom en versier verder met slagroomtoefjes, de chocolade figuurtjes, bosbessen en enkele muntblaadjes. Bestrooi het geheel nog met bloemsuiker.