27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Niet meteen een gerecht met ingrediënten van Blueberry Fields, maar wel eentje die je kan bewaren in je lege potten van ons!

Benodigdheden

  • 300 gram verschillende soorten pikante pepers
  • 60 gram zout
  • 1 teentje look
  • 5 gram gevriesdroogde bosbessen
  • Olijfolie
  • Gebruikte gesteriliseerde confituur potten

Bereiding

  1. Begin met je potten te steriliseren. Kook ze minstens 20 minuten zodat alle bacteriën en schimmels gedood worden. Laat de potten omgekeerd drogen en zorg dat de deksels goed droog zijn voordat je de sambal erin doet.
  2. Snij de steeltjes van de pepers en pel de knoflook.
  3. Doe de pepers, look en gevriesdroogde bosbessen in de blender en mix, maar niet te lang anders krijg je chili pasta in plaats van sambal! Je kan ook alle met de hand fijn hakken.
  4. Gooi de ingrediënten samen met het zout in een kookpot, roer goed om en zet het op een zacht vuurtje.
  5. Je zal zien dat er door het zout veel water zal onttrokken worden uit de pepers. Roer dus regelmatig om totdat er een aanzienlijk deel van het vocht verdampt is. Let wel op dat de massa toch nog vochtig genoeg is, maar niet meer lopend.
  6. Schap de sambal met een propere lepel in de potten.
  7. Voeg dan de olie toe tot net boven de sambal.
  8. Neem een proper mes of eetstokje en roer eerst voorzichtig in de sambal om de luchtbellen naar de oppervlakte te laten komen. Het is belangrijk dat deze eruit zijn. Doe dit alles zolang de sambal nog heet is, zodat eventuele bacteriën op het mes worden gedood.
  9. Voeg dan de olie verder toe tot de rand van de potten en sluit goed af.
  10. Bewaar de potten in de koelkast.
Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!