Sabayon Royal met Blueberries

Sabayon royal met blauwbessen

Dit koninklijke dessert is even mooi als lekker. Het kroontje van de blauwbessen vormt de kroon op het werk van deze Sabayon Royal.

INGREDIËNTEN

  • 5 eidooiers
  • 1/3 kopje suiker
  • ½ glas bosbessenlikeur “Oterke” of een andere likeur
  • Sap van een halve citroen
  • 1 bakje blauwbessen van bij Blueberry Fields

STAPPENPLAN

Gebruik een hittebestendige kom boven een pot met kokend water als au bain-marie. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt door een paar centimeter vrij te laten voor de stoom. Breng het water zachtjes aan de kook.

Klop alle ingrediënten, behalve de bosbessen en de citroen, in de bain marie-kom en plaats deze boven de pot met water. Breng het water aan de kook en klop het mengsel voortdurend tot het dikker wordt, ongeveer 5-10 minuten. Het mengsel moet de textuur van losgeklopte slagroom krijgen. Haal de kom van het vuur, voeg het citroensap toe en klop nog twee minuten verder. Laat lichtjes afkoelen.

Verdeel de blauwbessen afwisselend over dessertglazen en werk in laagjes door de sabayon over de bessen te scheppen. Herhaal dit proces tot het glas vol is. Top af met nog wat blauwbessen en indien gewenst slagroom.

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!