De winter was nog nooit zo gezellig met dit hartverwarmend dessertje! Je kan deze warme perencrumble met bosbessengranola en hoeve-ijs bovendien volledig glutenvrij, lactosevrij en vegan maken.
Ingrediënten voor 3 à 4 porties:
- 2 peren
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel citroensap
- 1 grote eetlepel kokosolie
- 25 g haver- of boekweitvlokken
- 1 theelepel koekkruiden
- 25 g van onze Blauwe bessengranola
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- Hoeve-ijs of plantaardig ijs
Zo maak je het:
- Snijd de peren in blokjes. Besprenkel met de ahornsiroop en het citroensap.
- Vet een ovenschaal in met kokosolie. Leg het perenmengsel erin.
- Mix 25 g haver- of boekweitvlokken met de kokosolie, kokosbloesemsuiker, koekkruiden en granola tot kruimelige deegkorrels. Strooi dit over de peren.
- Bak 30 min op 200° C.
- Serveer warm of koud. Voeg een bolletje ijs en extra granola toe voor een lekkere crunch.
Anne deelde dit heerlijke recept voor warme perencrumble met bosbessengranola en hoeve-ijs met ons. Heb je zelf een lekker recept met een Blueberry Fields touch? Tag onze Facebook– of Instagrampagina en wie weet staat jouw recept hier binnenkort ook te blinken.