Het eerste receptje van onze blueberryfans is er eentje van Lieselot! Zij maakte een variatie op het recept van Libelle, met confituur van Blueberry Fields!
Benodigdheden
Voor de bodem:
- 250g maria-koekjes
- 120g solo patisserie
Voor het beslag:
- 500g mascarpone
- 300g ricotta
- 110 ml room
- 100g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50g maïszetmeel
- 3 eieren
- 200g witte chocolade
- 2 eetlepels melk
- 100g blauwe bessen
- Blauwe bessenconfituur van Blueberry Fields
Extra:
- Kleine bakvormpjes of bakblik voor muffins, voorzien van bakpapier.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Maak de bodempjes door de koekjes te verkruimelen en te mengen met de gesmolten solo patisserie.
- Doe een laagje op de bodem van de vormpjes en druk goed aan.
- Bak 10 minuten en laat volledig afkoelen.
- Maak de vulling door de mascarpone met de ricotta te mengen tot een glad geheel.
- Voeg de suiker, het maïszetmeel en de vanillesuiker toe.
- Klop de eieren los en voeg deze deel per deel toe.
- Voeg de room toe.
- Smelt de witte chocolade en voeg hem al roerend toe aan het mengsel.
- Maak de vormpjes klaar om te bakken en verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Verdeel de blauwe bessen over de gevulde vormpjes.
- Bak gedurende 50 minuten.
- Zet de deur van de oven even op een kiertje om te laten afkoelen.
- Breng de confituur aan als topping en laat verder afkoelen inde koelkast.
TIP: dien de mini Cheesecakes op met lichtjes geklopte room en enkele bessen.