Mini New York cheesecakes met blueberries

Het eerste receptje van onze blueberryfans is er eentje van Lieselot! Zij maakte een variatie op het recept van Libelle, met confituur van Blueberry Fields!

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 250g maria-koekjes
  • 120g solo patisserie

Voor het beslag:

  • 500g mascarpone
  • 300g ricotta
  • 110 ml room
  • 100g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50g maïszetmeel
  • 3 eieren
  • 200g witte chocolade
  • 2 eetlepels melk
  • 100g blauwe bessen
  • Blauwe bessenconfituur van Blueberry Fields

Extra:

  • Kleine bakvormpjes of bakblik voor muffins, voorzien van bakpapier.

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 175°.
  2. Maak de bodempjes door de koekjes te verkruimelen en te mengen met de gesmolten solo patisserie.
  3. Doe een laagje op de bodem van de vormpjes en druk goed aan.
  4. Bak 10 minuten en laat volledig afkoelen.
  5. Maak de vulling door de mascarpone met de ricotta te mengen tot een glad geheel.
  6. Voeg de suiker, het maïszetmeel en de vanillesuiker toe.
  7. Klop de eieren los en voeg deze deel per deel toe.
  8. Voeg de room toe.
  9. Smelt de witte chocolade en voeg hem al roerend toe aan het mengsel.
  10. Maak de vormpjes klaar om te bakken en verdeel het mengsel over de vormpjes.
  11. Verdeel de blauwe bessen over de gevulde vormpjes.
  12. Bak gedurende 50 minuten.
  13. Zet de deur van de oven even op een kiertje om te laten afkoelen.
  14. Breng de confituur aan als topping en laat verder afkoelen inde koelkast.

TIP: dien de mini Cheesecakes op met lichtjes geklopte room en enkele bessen.

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!