Kokos Panna Cotta met blauwbessencoulis

Panna Cotta

Kijk jij ook zo graag naar ‘Dagelijkse Kost’? Dan weet je waarschijnlijk ook dat hier regelmatig een receptje van Panna Cotta wordt gedeeld. Wij konden het niet laten om onze eigen variant te maken. Maak kennis met de kokos Panna Cotta. Met zijn heerlijke topping van blauwbessencoulis is hij onweerstaanbaar lekker!

Onze bevooroordeelde mening? Die van ons is toch wel de beste. Test hem gerust even uit als je ons niet gelooft. We zijn benieuwd naar jouw mening!

 

Ingrediënten

  • 1 el gelatinepoeder
  • 1 el water
  • 50 gr kristalsuiker
  • 175 ml ongezoete kokosroom (blik)
  • 530 ml volle, ongezoete kokosmelk (blik)
  • Kokosolie om de vormpjes in te vetten

Benodigdheden

Metalen puddingvorm of siliconenvormpjes

 

Bereiding

  1. Vet de vorm in met kokosolie.
  2. Meng de gelatinepoeder met water. Roer tot het een geheel vormt en laat 5 minuten rusten.
  3. Breng de kokosmelk, kokosroom en suiker in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Zorg dat de suiker volledig is opgelost.
  4. Haal het mengsel van het vuur. Laat het 5 à 10 minuten rusten.
  5. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer tot een geheel.
  6. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  7. Laat het afkoelen tot het kamertemperatuur bereikt.
  8. Dek de vormpjes af en plaats ze in de frigo. Laat ze hier minstens 6 uur in koelen. Het beste resultaat verkrijg je na een nachtje rusten.
  9. Werk je met metalen vormpjes? Dip de onderkant dan enkele seconden in warm water. Hierdoor zou de kokos Panna Cotta moeten loskomen. Lukt het niet? Ga dan voorzichtig met een dun mesje langs de randen van het vormpje.
  10. Keer het vormpje om op een bord.
  11. Werk je met een siliconenvorm? Duw de kokos Panna Cotta dan voorzichtig los op het bord.
  12. Garneer met onze heerlijke Blauwbaard blauwbessencoulis. Serveer meteen na opmaak.

 

Smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!