Havermout met pindakaas en bosbessen

havermout en blauwe bessen

Dat havermout en blauwe bessen een heerlijke combinatie is, weten we al lang. Wij gaven dit klassiek ontbijtje een Nederlandse twist. Het is een makkelijk en snel recept dat je al kan klaarmaken voor het slapen gaan en kan bewaren in de ijskast. Zo kan je ‘s ochtend meteen genieten.

Ingrediënten (voor 2 personen) 

  • 2 el naturel pindakaas
  • 250 ml ongezoete haverdrink
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 g havermout
  • 20 g pure chocolade
  • 100 g verse bosbessen

Benodigdheden

  • 2 potjes
  • Lepel
  • Rasp
  • Huishoudfolie

Bereiding

  1. Meng de haverdrank en de ahornsiroop.
  2. Verdeel de pindakaas en de haverdrank met ahornsiroop over de potjes.
  3. Voeg de havermout toe en roer alles goed onder elkaar.
  4. Dek de potjes af met huishoudfolie en laat het acht uur rusten in de koelkast.
  5. Rasp de chocolade en strooi het de volgende dag over de potjes.
  6. Werk alles af met de verse bosbessen.

Smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!