Frangipane taart met bosbessenconfituur

Elke bakker heeft wel een frangipanetaart in de aanbieding. Het is een echte klassieker. De kracht ligt in de eenvoud: een krokante taartbodem, een smeuïge amandelvulling, die zacht-zurige confituur en een heerlijke laag glazuur.

De klassieker wordt normaal gemaakt met abrikozenconfituur, maar wij kiezen voor bosbessen!

Benodigdheden

Voor de vulling:

  • Wilde bosbessen confituur
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 180 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 150 gram poedersuiker

Voor de taartbodem:

  • 1 rol bladerdeeg

Voor de afwerking:

  • Eiwit
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Rol het deeg over de taartvorm uit, leg een rond stuk bakpapier over de taartbodem en leg er een gewicht op zoals bijvoorbeeld kikkererwten of linzen.
  3. Bak de taartbodem 15 minuten op 190°C.
  4. Voor de taartvulling meng je de zacht boter samen met de suiker, eieren en amandelpoeder in een mengkom. Voeg ook de poedersuiker toe en spatel de bloem doorheen het beslag.
  5. Giet de melk bij het beslag en laat de mixer zijn werk doen tot het een zachte massa is.
  6. Smeer een dikke laag wilde bosbessenconfituur over de taartbodem en schep de vulling bovenop de laag confituur. Strijk het oppervlak egaal.
  7. Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven op 160°C tot ze goudbruin is en je met een prikvork geen vochtige beslagrestjes meer meekrijgt. Laat de taart afkoelen.
  8. Voor de afwerking meng je het eiwit met de poedersuiker en enkele druppels citroensap.
  9. Haal de afgekoelde taart uit de taartvorm en smeer het witte suikerglazuur erop.
Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!