Ken jij Taco Tuesday al? Dat is de lekkere Amerikaanse traditie om op dinsdag taco’s te eten. Misschien doe jij hier al lang aan mee of misschien wil je gewoon een tof, nieuw dessertje uitproberen. Wel, dan hebben wij het ideale recept voor jou! Maak kennis met onze dessert taco’s gevuld met een heerlijke roomkaasvulling en blauwbessencoulis. Bovendien zijn ze ook nog eens super eenvoudig om te maken! What’s not to love?
Ingrediënten
Voor de taco’s
- 4 grote tortillas
- 80 gr kandijsuiker
- Plantaardige olie (om te frituren)
Voor de roomkaasvulling
- 80 ml slagroom (of volle room)
- 150 g roomkaas
- 30 g poedersuiker, gezeefd
- 1 tl vanille aroma
- 1 tl citroenzeste
- Blauwbaard coulis om te garneren
Bereiding
Voor de taco’s
- Gebruik een ronde uitsteekvorm (met een diameter van ongeveer 10 cm) om de taco’s uit te snijden.
- Verhit een pan met de plantaardige olie op een middelhoog vuur.
- Leg de tortilla’s voorzichtig met een tang in de olie.
- Laat ze ongeveer 10 seconden bakken en draai ze vervolgens om.
- Vouw de tortillacirkels met een tang, zodat ze de vorm krijgen van een taco.
- Bak tot ze goudbruin zijn.
- Draai van kant en bak ook hier weer tot ze goudbruin zijn.
- Haal de taco’s voorzichtig uit de pan met de tang.
- Doop ze onmiddellijk in een kom met de kandijsuiker tot ze volledig bedekt zijn.
- Laat de taco’s afkoelen op een omgekeerde muffinvorm.
Voor de roomkaasvulling
- Klop de slagroom stijf tot je er pieken mee kan maken.
- Klop de roomkaas, poedersuiker en citroensap op middelhoge snelheid tot het een glad geheel vormt.
- Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
- Vul een spuitzak met het mengsel.
Wanneer de taco’s volledig afgekoeld zijn, spuit je de roomkaasvulling erin. Werk af met Blauwbaard blauwbessencoulis.
Let op: zorg dat je deze dessert taco’s niet te lang op voorhand vult. Zo verliezen ze namelijk de heerlijke crunch.
Smakelijk!