Blueberry lemon muffins

Blueberry lemon muffins

A muffin a day keeps the doctor away … En al zeker als je er verse blueberries bij in steekt! De smaak van de verse blauwe bessen is heerlijk met een vleugje citroen. Probeer het zelf uit en laat ons weten wat je ervan vindt. 

Ingrediënten voor 10 muffins

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Een vleugje zout
  • Rasp van een citroen
  • 2 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 90 gram verse blauwe bessen (van Blueberry Fields)

Benodigdheden 

  • 2 grote kommen
  • Een spatel
  • Muffinvormpjes of cupcakepapiertjes
  • Een (grote) lepel
  • Een rasp
  • Een garde

Bereiding 

  1. Neem een grote kom en voeg de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, citroenschil en snufje zout toe. Roer alles door elkaar.
  2. Neem de tweede grote kom en voeg de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract toe. Dat klop je mooi onder elkaar met een garde.
  3. Voeg de inhoud van beide kommen samen. Spatel het door elkaar zodat het één geheel wordt. Dat kan een beetje klonterig worden.
  4. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag en spatel het geheel voorzichtig onder elkaar. Hou eventueel nog wat besjes over om de muffins later af te werken.
  5. Neem de muffinvormpjes of de cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes met een lepel.
  6. De achtergehouden bessen kan je nu over de muffins strooien.
  7. Bak de muffins 20 minuten lang in een oven van 200°C.
  8. Wanneer de muffins goudbruin kleuren, zijn ze klaar.

Smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je volgende bestelling!