bananen-bosbessencake

bananen-bosbessencake

Deze luchtige bananen-bosbessencake met roomkaasglazuur wordt gegarandeerd een nieuwe favoriet bij jouw thuis.

 

Ingrediënten

Voor de bananen-bosbessen cake:

  • 250 g gezeefde bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 115 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 medium bananen (ongeveer 170g)
  • 120 ml melk (kamertemperatuur)
  • 150 g bosbessen, vers of bevroren

 

Voor het roomkaasglazuur:

  • 225 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 170 g roomkaas
  • 360 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 tl vanille

 

Bereiding

Voor de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de cakevorm in en bestrooi deze met bloem. Leg een stukje bakpapier op de bodem, zodat de cake straks makkelijk loskomt.
  3. Klop in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
  4. Klop in een ander kom de boter tot een gladde masse.
  5. Voeg de suiker toe en klop dit op een middelhoge snelheid tot een luchtige massa (ongeveer 2 à 3 minuten).
  6. Verminder de snelheid en voeg stuk voor stuk de eieren toe.
  7. Plet de bananen en voeg vervolgens deze samen met de vanille toe aan het mengsel.
  8. Voeg afwisselend de bloem en melk toe. Begin hierbij met de bloem en eindig met de melk. (3 keer bloem en 2 keer melk). Let op dat je dit niet overmixt, anders wordt de cake niet luchtig.
  9. Bedek de bosbessen met een laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet naar de bodem zinken.
  10. Voeg voorzichtig de bosbessen toe aan het mengsel. Let op dat ze niet breken.
  11. Giet het deeg in de vorm en bak ze gedurende 30 minuten in de oven of tot goudbruin. Prik met een tandenstoker ter controle. Komt hij er grotendeels schoon uit? Dan is de cake klaar.
  12. Laat afkoelen op een rooster.

 

Voor het glazuur

  1. Klop de boter en roomkaas luchtig (ongeveer 2 minuten).
  2. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  3. Voeg vanille toe.
  4. Klop tot een luchtige massa.
  5. Bedek de cake met het glazuur, zodra de cake is afgekoeld.

 

Smakelijk!

Ga je aan de slag met dit recept? Deel het met ons!
Deel op facebook
Deel op twitter

Bestel de ingrediënten

Je kan de benodigdheden terugvinden in onze (web)winkel!