27 februari tot en met 5 maart: Gratis 1 Bosbessensap anti-oxidant power nr°1 vanaf € 20 aankoopbedrag

Keuze uit minstens 20 soorten!

Plant thuis je eigen blauwbessenstruik. Niets zo fijn als thuis je eigen blueberries kunnen plukken in de zomer.

Heb je nog ergens een plekje vrij in je tuin?  Misschien moet je dan eens overwegen om je enkele blauwbesplanten aan te schaffen.  Voor jezelf, maar ook om je kinderen of kleinkinderen vertrouwd te maken met lekker en gezond eten.  Een investering in de toekomst.  En een bijdrage aan de biodiversiteit.

Variëteiten

Het hele jaar door bieden wij ca. 20 verschillende variëteiten aan:  vroege soorten, late soorten en midden-seizoen soorten.  Het aanbod kan in de loop van het jaar verschillen.  Daarom komt je best bij ons kijken en je keuze maken uit mooie en grote planten.  Bordjes op de plantentafels geven je de nodige info.  Aanplanten kan gedurende het hele jaar, met voorkeur voor lente en najaar.

Bodem

Blauwbessen groeien het best in een zure grond (PH-waarde 4,5 – 5).  Het humusgehalte van de grond mag hoog tot zeer hoog zijn om het vocht goed vast te houden.  Als de bodem “zwaar” is, of eerder uit zandgrond bestaat, kan toevoegen van turf een oplossing bieden.  Een aangepast turfmengsel voor blauwbessen (verkrijgbaar op het bedrijf) toevoegen bij de aanplant is eigenlijk altijd een aanrader.

Het plantgat wordt breed in plaats van diep uitgegraven. Door meer dan één plant en verschillende variëteiten aan te planten, heb je meer kans op een goede oogst.  Plantafstand:  80 cm.  Gebruik voor het planten geen gekalkte potgrond, want dit kan de groei belemmeren.

Verzorging

De planten hebben veel zon en water nodig voor het beste resultaat.  Geef zeker voldoende water in warme periodes.  Het wortelgestel ontwikkelt zich eerder breed dan diep, waardoor uitdroging sneller gebeurt. 

Als alternatief tegen onkruid kun je een laagje houtsnippers gebruiken.  Deze laag beschermt de grond ook tegen uitdroging in de zomer.  Matig bemesten, doe je best net voor de bloei.  De blauwbes heeft niet veel stikstof nodig.  Langzaam werkende meststoffen als osmocoten, of organische meststoffen zijn geschikt.

Kleur in je tuin

Blauwbesplanten geven je niet alleen lekkere en gezonde bessen cadeau.  In de herfst geven zij op een prachtige en gevarieerde manier, afhankelijk van de soort,  kleur aan je tuin.  Mooi meegenomen, toch.

Blauwbessen planten

Hoe moet je blauwbessen planten?

Bekijk onderstaand filmpje en je komt er alles over te weten:

Blauwbesplanten snoeien

Hoe moet je blauwbesplanten snoeien?

Wij maakten er een filmpje over.  Zien is weten en kunnen.  En eigenlijk is het niet zo moeilijk. 

Leer zelf snoeien in 5 minuten: