Schomstraat 147 - 3582 Koersel
011 42 52 75 - info@blueberryfields.be


Blueberry Fields - Wandelen

Wandelen

Blueberry fields is meer dan alleen blauwbessen. Het bedrijf ligt namelijk ook tegen het natuurgebied “de Vallei van de Zwarte Beek”. Samen met de bessenplantages zorgt dit voor een prachtige lappendeken van verschillende landschapselementen.

Blueberry Fields - Infopaneel bomenroute Wij hebben een deel van ons terrein opengesteld voor onze gasten zodat wij deze prachtige omgeving met u kunnen delen! Bruggen, beekjes, bomen, hagen, vogels, bijen, hommels, schapen, idyllische plekjes, open weides: prachtig natuurschoon om te onthaasten en perfect voor rustgevende wandelingen.

Rond de boerderij en tussen de plantages lopen enkele originele bewegwijzerde wandelpaden: het bosbessenleerpad, de beekwandeling en de bomenwandeling.

Kom alles te weten over de blauwe bosbes: hoe gezond ze zijn, waar ze groeien, hoe ze worden geplukt, … . Er is ook een mogelijkheid om een bomenroute te volgen. Door het bos komt u langs vele bekende en minder bekende boomsoorten die wij voor u van informatie en uitleg hebben voorzien. Wist u bijvoorbeeld dat paardenkastanje de motten uit uw kleerkast kunnen houden?De beekwandeling langsheen het natuurgebied van de ‘Zwarte Beek’ is een absolute aanrader bij uw volgend bezoek. De kleurenpracht van de natuur, het geluid van de stilte, de zuivere lucht, de energie van het water, .. . Een reeks infoborden geven u informatie over natuurinrichtingsprojecten en vertellen u hoe de vroegere boeren de waterhuishouding organiseerden, hoe men hooide, enz…

- BLAUWE WANDELING: bosbessenleerpad en beekwandeling – ca 2 km
- GROENE WANDELING: bomenwandeling – ca 1.2 km
- GELE WANDELING: rolstoelvriendelijk – ca 1 km

En achteraf kan u nagenieten op ons buitenterras met een drankje, ijsje of taart: allemaal van bosbessen.

- Wandelen ( zonder gids ) het hele jaar door tijdens de openingsuren.
- Groepsbezoeken (met gids): begin mei tot eind september.
- Toegang is gratis